Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Veszélyesek az intimkelyhek?

Veszélyesek az intimkelyhek?

A Ladycup intimkehely 100 % orvosi szilikonból készült termék. Megfelelő biztosági követelmények, mellett és ellenőrzött körülmények között történik a gyártása.

Ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, hogy egy intimkehely biztonságos, megfelelő tanúsítványokkal kell rendelkezni.

LadyCup intimkehely tanúsítvány
LadyCup intimkehely használata belső fogamzásgátlás mellett

Az intimkehely használata belső fogamzásgátló (IUD) mellett.

Amennyiben spirált használ a születésszabályozáshoz, különös óvatossággal kell eljárnia. Spirál mellett is biztonságosan használható a termék, csak arra kell figyelnie, hogy a vákumot a kiszedés előtt mindenképpen szüntesse meg, mert esetleg a spirált elmozdíthatja a helyéről.

Amennyiben bizonytalan forduljon nőgyógyászához, és tájékozódjon nála, javasolja a használatát vagy sem.

TSS Toxikus sokk szindróma és az intimkehely

Mit okoznak a vegyszerek a tamponokban és betétekben?

Vannak nők, akik visszatérő fertőzésekre, gyulladásokra, görcsökre panaszkodnak és eszükbe sem jut, hogy esetleg ezeket a tamponok és betétek váltják ki. Tudjuk azt, hogy milyen anyagokból készülnek, és mit tartalmaznak a betétek és tamponok? Ha a válaszod NEM, vajon miért nem? Azért, mert a csomagoláson nem tüntetik fel ezeket az anyagokat. Pl. a tampon előállításához elengedhetetlen anyag a klór, mely felborítja a hüvely természetes pH-értékét.

Toxikus sokk szindróma

A TSS-t, azaz a toxikus sokk szindróma:

A betegség hátterében egy baktérium áll, melyet Staphylococcus aureusnak hívnak. E fajnak is csak azok a példányai okoznak TSS-t, melyek termelnek egy bizonyos toxint. Ezt a toxint toxikus shock szindróma toxinnak nevezik. Ezek a baktériumok jelentős ellenálló képességgel rendelkeznek. A hüvelyben élő baktériumok termelik ezt a toxint, amit a tampon magába szív. A tamponból kikerülve aztán felszívódik a szervezetben és létrehozza a tüneteket. A baktérium jelen lehet a hüvelyben, vagy a tampon fertőződik vele, és kerül be a baktérium így a szervezetbe.Fontos, hogy egy átlagos nő 10-12 000 db tampont használ el élete során. Sok kicsi sokra megy elven, a felgyülemlő káros anyagok igenis, komoly problémákat idézhetnek elő. Mivel a gyártók hallgatnak arról, hogy pontosan milyen anyagokat is tartalmaznak még termékeik, csak találgatni tudunk, milyen további adalékanyagokat hordozhatnak.

A toxikus sokk szindróma tünetei között szerepel a magas láz, láb és kézkiütés, szédülés, hasmenés, hányás.

Szexuális együttlét és az intimkehely

A vélemények eltérnek attól, hogy menstruáció idején amikor intimkehelyet használunk a szexuális együttlét megengedett vagy sem. Mi azt javasoljuk, hogy intimkehely használatakor mellőzd a szexuális együttlétet. A férfi péniszének hosszától függően, kényelmetlen lehet, és zavarhatja az intimkehely szára.

Illetve ne feledd, hogy az intimkehely nem akadályozza meg a nem kívánt terhességet, és nem véd a szexuális úton terjedő fertőzések ellen.

Szorongás a saját vérünktől

Egyes nőket meggátolhat saját menstruációs vérük kezelése. Amikor először használod a kelyhet, arra gondolhatsz, hogy nehogy véres legyen a kezed, nehogy kiboruljon a vér a padlóra. Ehhez hasonló víziókat tudunk elsőre elképzelni a kehely ürítéséről. Nem kell aggódni, mert néhány alkalom után ugyanolyan rutinná válik az intimkehely ürítése, mint egy tampon csere. Az intimkehelyben a menstruációs vér nem találkozik oxigénnel, így nincsenek kellemetlen szagok és nem kezd el bomlani a vér sem. Ezzel szemben az egyszer használatos menstruációs termékekben a vér bomlani kezd, és kellemetlen szagok is keletkezhetnek.

Fájdalom az intimkehely behelyezésekor

Az intimkehely felhelyezése , teljesen fájdalommentes. Ha fájdalmat érez a kehely használatakor vagy eltávolításakor annak néhány oka lehet:

  • nem szűnt meg a vákuum és így nehézkes az eltávolítása ( javasoljuk, hogy az egyik ujjaddal , nyomd meg a kehely felső peremét ezzel megszűnik a vákuum, és az intimkelyhet könnyedén ki tudod húzni
  • hüvelyi izmok nagyon feszesek és nehezen, vagy egyáltalán nem tudod felhelyezni a kelyehet ( javasoljuk, hogy lazíts és próbáld elengedni az izmokat, vagy pihenj egy kicsit. Lazább kevésbé feszült helyzetben az izmok is ellazulnak és könnyebb a felhelyezés.

El tud veszi bennem az intimkehely?

Természetesen az intimkehely nem tud elveszni senki hüvelyében. Az előfordulhat, hogy felcsúszik a méhszájhoz és nehezebben éri el a szárát. Ilyenkor se essen kétségbe! Próbáljon lazítani és nyomja lefelé a hüvelyi izmát. Ha jól csinálja a kehely lejjebb csúszik és így könnyen elérheti a szárát.

Szivárog az intimkehely?

Az intimkehely szivárgásmentesen gyűjti össze a menstruációs vért. A kialakult vákuum miatt a kehely mellett nem folyhat ki semmi. Javasoljuk, amíg a betanulási időszak van használj mosható tisztasági betétet saját megnyugtatására. Az intimkehely felső pereme keményebb, az alsó kissé puhább, az eszköz kialakítása így megkönnyíti a kinyílást a hüvelyben.

Amik miatt szivároghat:

  • az intimkelyhet miután behelyezted a hüvelybe, forgasd el, így meggyőződhetsz róla, hogy a kehely kipattant és jól helyezkedik el
  • ha szivárog a kehely mellett, akkor gyakrabban ürítsd , vagy próbálj ki egy nagyobb méretet, mert lehet, hogy erősebb menstruáció miatt, a kapacitása kicsi
  • a méhnyakon túl tolta a kelyhet ami miatt szivároghat, ilyen esetben vegye ki és helyezd be újra
LadyCup intimkehely okozhat irritációt?

Ladycup intimkehely okozhat irritációt?

A LadyCup fő előnye, hogy sima felületének köszönhetően a baktériumoknak nem tudnak megtelepedni rajta, így nem befolyásolja a hüvely természetes környezetét. Azt tudjuk, hogy az egyszer használatos menstruációs eszközök, különféle kemikáliákat tartalmaznak. A legtöbb hagyományos tampon pamutból, műselyemből és szintetikus anyagból készül. A műselyem dioxint tartalmaz, ami a gyártási folyamat melléktermékeként van jelen benne. Ez az anyag viszont nagy mennyiségben rákkeltő, gyengíti az immunrendszert és a termékenységet. A tamponokat úgy tervezték, hogy jó nedvszívó képességűek legyenek. De nemcsak a vért szívják magukba, hanem a jótékony baktériumokat is, amik egészségesen tartják a hüvelyflórát. Ha megváltozik belül a pH-érték, az növelheti a fertőzések és a gombás betegségek kockázatát.

Sport az intimkehellyel?

Úszás, jógázás futás. Bármilyen sportot űzhet intimkehellyel. Főleg a vizi sportok szerelmeseinek nagyon jó választás lehet az intimkehely, mert a tamponnal ellentétben a kehely alulról nem szív magába vizet.

Sport LadyCup intimkehellyel
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.