Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan spóroljak a menstruáción?

Hogyan spóroljak a menstruáción? Tampon vagy betét helyett használj intimkelyhet ezentúl. Egyszeri befektetéssel sok ezer forintot spórolhatsz és a legegészségesebb módot választod, ha cserélsz!

Az intimkehely (vagy menstruációs kehely, menstruációs tölcsér, angolul menstrual cup) egy olyan 100 %orvosi szilikonból készült menstruációs segédeszköz, amit tampon vagy betét helyett tudsz használni. Gyakorlatilag összegyűjti a vért, viszont jóval többet, mint bármi más. Egyszerűen kiönthető belőle a folyadék, majd elmosás és fertőtlenítés után szinte a végtelenségig újból és újból felhasználható. Anyagi szempontból ezért éri meg váltani, hiszen rengeteg pénzt lehet vele megspórolni.

 

Előnyök:

  • A legfontosabb hogy rengeteg pénzt spórolhatsz vele! 8000-10000 forintig sokfélét lehet találni már itthon is, és ha a legdrágább verzióval, plusz a további fertőtlenítéshez szükséges hozzávalók áraival számolunk, akkor is évente minimum 8-10 ezer forintot spórolhatunk meg vele (ez sokkal több is lehet, tampon- vagy betéthasználatod mennyiségétől függően)!

  • Semmiképp nem csúszik félre, mint egy betét, nem lóg ki belőled semmi még intim körülmények között sem, mint a tamponnál, és simán járhatsz úszni vagy mehetsz tornázni is vele, minden esetben kényelmes és észrevétlen. És még a szagokat is visszatartja, ez sem egy utolsó dolog! ;)

  • Simán bent maradhat 10-12 órát is, így egy egész napos shoppingot is elintézhetünk anélkül, hogy azon kellene görcsölnünk , hogy hol és hogyan cseréljük ki a tampont vagy betétet.

  • Allergiamentes, egészséges. Orvosi szilikonból készül, semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Nem kell félnünk semmilyen hárombetűs (TSS - toxikus sokk szindróma) betegségtől, gombásodástól vagy egyéb borzalmaktól. Így a hüvelyszárazságot is elkerülhetjük, ami szintén jó hír.

  • Környezetbarát: 10-15 évig használható, így nem szennyezzük környezetünket menstruációs hulladékkal.

Hátrányok:

  • Egyszeri magasabb összegű befektetést igényel.

  • A kivételkor felmerülő vér látványa kivitelezése és annak megszokása hosszú idő lehet.

  • Vendégségben, házon kívül, közvécékben, stb. kellemetlen lehet a kiöblítése és fertőtlenítése.

  • A hosszú benntarthatósági idő miatt könnyebben elfelejthető.

  • sok vér látványa rosszullétet okozhat.

Az előnyök és hátrányok elolvasása után egyértelművé válik, hogy mindenképp érdemes kipróbálni.

Hogyan is néz ki egy ilyen intimkehely?

Ne a design alapján dönts! Vedd figyelembe az árakat, minőséget.  Sajnos vannak olyan cégek akik kínai oldalakról megvásárolt hamisítványokat árulnak. Csak megbízható márkaoldalakról rendeljünk intimkelyhet.