Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi az intimkehely?

Gondolkoztunk már azon, hogy mekkora környezetterhelést jelentenek az általunk, nők által hónapról hónapra elfogyasztott tisztasági és egészségügyi betétek, valamint tamponok? Évente 45 milliárd betétet és tampont dobnak ki a kukába vagy húznak le a WC-n. De egy másik tény mellett sem mehetünk el szó nélkül, mégpedig hogy évente súlyos összegeket költünk el mi, nők ezekre a termékekre, amik aztán a szeméttelepen vagy a szennyvíztisztítóban végzik. Ezeket a problémákat (és több másikat) küszöböli ki az intimkehely vagy más néven intimtölcsér.........

Mi az intimkehely?

Más néven : menstruációs kehely,  amely funkciójában hasonlít a tamponhoz, és a hüvelybe felhelyezve a kehely gyűjti össze a menstruációs folyadékot. A 100 % orvosi szilikonból készült intimkehely alulról nem szív magába folyadékot, (úszásnál, vízi sportoknál) ellentétben a tamponnal, és akár 10 órán át is kényelmes megoldás lehet.

A LadyCup fő előnye, hogy sima felületének köszönhetően a baktériumoknak nem tudnak megtelepedni rajta, így nem befolyásolja a  hüvely természetes környezetét . Felső pereme keményebb, az alsó kissé puhább, az eszköz kialakítása így megkönnyíti a kinyílást a hüvelyben. Amint kinyílik az intimkehely a hüvelyben, vákum keletkezik, így szivárogni sem tud, csak abban az esetben ha megtelik.

 

 • összegyűjti a menstruációs folyadékot
 • nem szárít ki közben, nem karcol, nem fertőző
 • sokkal olcsóbb, mint a tampon vagy betét
 • 2x annyi ideig maradhat bent, mint a tampon
 • emiatt kényelmesebb

 

 

Hogyan kell használni?

Az intimkehely  felhelyezésére különböző hajtogatási módok vannak, ezek megkönnyítik a használatát. A kivételt pedig, a vákum megszüntetése után a kis fogantyú segítségével lehet végrehajtani. A kehely előnye, hogy gyenge vérzés esetén akár 10 órát is bent lehet folyamatosan, tehát akár egy teljes napot is eltölthetünk kivétel és öblítés nélkül, el is feledkezhetünk a menstruációnkról. Nézd meg animációs videónkat a használatáról!  https://www.ladycup.hu/ladycup-hasznalata

 

*Forrás: www.wikihow.com

Milyen méretet válasszak?

A Ladycup intimkehely  2 méretben kapható:

S ( kicsi) alkalmas azoknak a nőknek akik még nem szültek gyermeket, vagy 25 év alattiak

L (nagy) alkalmas azoknak a nőknek, akik már szültek gyermeket , vagy 25 év felettiek

Mivel más tényezők is szerepet játszanak a helyes méret kiválasztásában,az alábbi dolgokat fontos tudnunk :

Szülés: A terhesség és a szülés megváltoztatja a hüvely állapotát, és előfordulhat, hogy az izmok ellazulnak, ilyen esetekben az  L-es méretet ajánljuk.

Életkor:  a kor előrehaladtával a hüvelyi izmok megváltoznak és rugalmasabbá válhatnak, az L-es méret viszont ideális lehet , 25-30év felett.

Vérzés erőssége: Nagyon fontos ,a vérzés mennyisége, ettől is függ, hogy milyen méretet választunk.

Hüvelygyűrű használata mellett is ajánljuk, hiszen a menstruációs periódus alatt a gyűrűt nem használjuk.

 

Előnyei?

 • nem okoz hüvelyszárazságot
 • olcsóbb mint a tampon( egyszer kell megvenni és akár 5-10 évig lehet használni)
 • kényelmesebb mint a betét
 • akár 8 órát is kibír
 • Nem szivárog
 • Nincsenek kellemetlen szagot

Hátránya?

Az intimkehely felhelyezését és levételét gyakorolni kell, de néhány alkalom után rutinná válik a használata.